Tattariakana

PÄIVITYS 15.1. Säkitetty tattariakana on hetkellisesti loppuunmyyty. Nyt käsittelyssä ja toimitettavana ovat ennakkovaratatut akanasäkit. Uudet säkkiakanan ennakkovaraukset saamme toimitukseen arviolta tammikuun viimeisellä viikolla.
 
Toimitamme puhdistettua ja lajiteltua tattariakanaa myös irtomyyntinä. Yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa olemme aktiivisesti ja innovatiivisesti kehittäneet akanoiden käsittelyprosessia. Käytössämme on tattariakanan käsittelyyn suunniteltu elintarvikestandardit täyttävä puhdistus- ja lajittelujärjestelmä. Myllyakanaa käsitellään koko prosessin ajan asianmukaisissa säilytystiloissa ja ammattikäytön laitteilla. Rikkinäiset kuoret, standardiamme pienemmät kuoret, kokonaiset siemenet ja siementen palat on poistettu. Prosessissa myös lajittelemme akanat kokoluokittain eri käyttötarkoituksiin. Puhdistetut akanat toimitetaan elintarvikekäytön paperisäkkiin pakattuna.
 
Käsittelemme ainoastaan Suomessa ilman kasvinsuojelu- ja torjunta-aineita kasvatetun tattarin akanaa. 
Tattariina-akanat puhdistetaan ja lajitellaan mm. seulojen, lajittelijoiden ja paineilman avulla. Prosessissa akanoita käsitellään hellästi mutta tehokkaasti. Tattariina-akanoita ei paahdeta (paahtaminen on yleinen käytäntö erityisesti Baltian maissa). Puhdistus- ja lajittelujärjestelmämme säilyttääkin kaikki akanoiden luontaiset hyvät ominaisuudet, kuten kimmoisuuden, eikä vaikuta akanoiden luontaiseen rakenteeseen.
 
Tattari mielletään viljaksi, koska sitä käytetään viljakasvien tavoin jauhatettuna. Tattari ei kuitenkaan kuulu heinäkasveihin, kuten viljat yleensä vaan tatarkasveihin. Se tunnetaankin parhaiten keliaakikkojen keskuudessa gluteenittomana "viljana". Tattariallergia on mahdollista, mutta hyvin harvinaista.
Tattari on yksi ensimmäisistä, jollei ensimmäinen, Suomeen tuotu viljelykasvi noin 7000 vuotta sitten. Sen kasvatus kuitenkin lähes loppui siinä vaiheessa, kun keinolannoitteet mahdollistivat suuremmat sadot muista viljelykasveista. Viime aikoina sen suosio on kuitenkin taas palailemassa sen ansaitsemaan arvostukseen. Tattari on jo lähtökohtaisesti yksi maailman ekologisimpia viljelykasveja, koska sitä ei ole geenimuunneltu. Tattari menestyy köyhässä maassa, jollaisessa ei oikeastaan voi kasvattaa muita viljeltäviä heinäkasveja. Kukkiessaan tattari on myös arvokas mehikasvi pölyttäville hyönteisille.
 

Sovellus

Pakkauskokomme:
 
0,5 kg. Hinta 3,90 €. Vetoketjullisen akanatyynyn lisätäyte. 
1,0 kg. Hinta 5,90 €. 1-2 vetoketjullisen tyynyn lisätäyte / viherkasvien multapinnan katemateriaali.
2,5 kg. Hinta 12,90 €. 1 akanatyynyn vaihtotäyte.
7,5 kg. Hinta 26,90 €. 3 ison akanatyynyn täyte tee-itse-ompelijoille.

7,5 kg. Hinta 14,90 €. Kateakana kasvilavoihin ja kesäkukkaruukkuihin. II-laatu. HUOM: Saatavilla keväällä.
7,5 kg. Hinta 19,90 €. Kateakana kasvilavoihin ja kesäkukkaruukkuihin. I-laatu. HUOM: Saatavilla keväällä.